De Beverspijken 5b, 5221 EE 's-Hertogenbosch

Piggyback labels

In een piggyback constructie worden twee lagen materiaal van identiek formaat boven elkaar geplaatst. Een opmerkelijk voordeel van een piggyback etiket is dat de bovenste laag verwijderbaar is en probleemloos elders geplaatst kan worden. De achtergebleven laag heeft geen kleefkracht. Dit effect wordt bereikt door het etiket te vervaardigen met een extra backinglaag. Piggyback etiketten zijn divers inzetbaar.
Ze worden frequent gebruikt voor het bedekken van traditionele spaarkaarten en vinden ook toepassing in sectoren zoals de farmaceutische industrie. Zelfs het tijdelijk afdekken van een sterretje in uw autoruit behoort tot de mogelijkheden.

Kostenefficiënte Piggyback Labels

Een piggyback label is een label dat op een reeds bestaand product label wordt geplaatst om aanvullende informatie of wijzigingen weer te geven, zonder het oorspronkelijke label te vervangen of te beschadigen. Dit wordt vaak gedaan om kosteneffectief en efficiënt om te gaan met veranderingen in productinformatie, zoals prijswijzigingen, promotionele boodschappen, nieuwe waarschuwingen of aanvullende details. Het is vaak kosten effectiever dan het volledig vervangen van het originele etiket, vooral als de wijzigingen slechts tijdelijk zijn.

Materiaal mogelijkheden

Er zijn talloze mogelijkheden voor de samenstelling van een piggyback label. Een front materiaal kan van zowel papier als kunststof zijn en voorzien worden van verschillende lijmsoorten.

Bedrukte piggyback labels

Labelflex produceert zowel blanco als bedrukte piggyback labels. Ze kunnen enkel op de voorzijde van het afneembare gedeelte bedrukt worden, de onderste laag is niet te bedrukken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze experts die u graag verder helpen! 

Voordelen van piggyback labels

Deze labels worden vaak ingezet om efficiënt om te gaan met veranderingen in productinformatie, zoals prijswijzigingen, promotionele boodschappen, nieuwe waarschuwingen of aanvullende details.

1. Aanvullende informatie: Piggyback labels worden gebruikt om extra informatie weer te geven die niet op het oorspronkelijke label past of om specifieke tijdelijke informatie te communiceren.
2. Tijdelijk gebruik: Ze worden vaak gebruikt voor tijdelijke doeleinden, zoals promoties, prijsveranderingen of productwaarschuwingen die later moeten worden verwijderd zonder het basislabel te beschadigen.
3. Gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen: Piggyback labels zijn doorgaans ontworpen om eenvoudig op het bestaande label te worden geplakt en kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd zonder residu achter te laten.
4. Kosteneffectief: Het gebruik van piggyback labels is vaak kosteneffectiever dan het volledig vervangen van het originele label, vooral als de wijzigingen slechts tijdelijk zijn.
5. Diverse toepassingen: Ze worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de detailhandel, logistiek en de voedingsindustrie.

Bestel uw piggyback labels bij Labelflex!

Geïnteresseerd in piggyback labels? Kom in contact met onze experts zodat zij naar aanleiding van uw toepassing een gepaste constructie kunnen vinden! Of vraag direct een offerte aan.