De Beverspijken 5b, 5221 EE 's-Hertogenbosch

SSCC Labels

Een SSCC-label staat voor “Serial Shipping Container Code” en is een gestandaardiseerde streepbarcode die wordt gebruikt voor het identificeren van logistieke eenheden, zoals pallets, dozen of containers, die worden gebruikt in de supply chain. Het SSCC-label wordt vaak gebruikt in logistieke en distributiesystemen om de traceerbaarheid van goederen te verbeteren en om efficiëntie in het beheer van logistieke processen te bevorderen.

Wat is een SSCC Label?

Het SSCC-label bevat een unieke cijferreeks die is toegewezen aan een specifieke logistieke eenheid. Dit unieke nummer kan worden gelezen met behulp van barcodescanners en wordt vaak gebruikt om informatie over de betreffende eenheid, zoals productinformatie, herkomst, bestemming en andere relevante gegevens, in een computersysteem te registreren.

Het gebruik van SSCC-labels is met name handig in complexe supply chain-omgevingen waar veel logistieke eenheden moeten worden gevolgd en beheerd. Door elke eenheid een uniek SSCC-label toe te wijzen, kunnen bedrijven de nauwkeurigheid van hun voorraadgegevens verbeteren, de traceerbaarheid van producten in de supply chain vergroten en efficiëntievoordelen behalen bij het laden, lossen en verzenden van goederen.

De SSCC, ofwel de Serial Shipping Container Code, is de enige verplichte identificatiecode die wordt toegepast op GS1-labels, met name op pallets en containers. Deze gestandaardiseerde labeling, ontwikkeld door GS1 (voorheen bekend als EAN), maakt wereldwijd identificatie en barcodering van logistieke verzendeenheden mogelijk. Het unieke 18-cijferige SSCC-nummer wordt doorgaans weergegeven in de vorm van een GS1 (EAN) 128 barcode, die wordt aangebracht op containers en pallets.

De SSCC wordt vaak vergeleken met een kentekenplaat, aangezien het dient als een identificatiemiddel, maar niet direct alle informatie onthult. In de basis is het de bedoeling dat de SSCC wordt gebruikt in samenhang met een bijbehorend elektronisch verzendbericht, vergelijkbaar met een kentekenbewijs, waarin gedetailleerde productinformatie wordt vermeld.

SSCC Labels laten inprinten?

Heeft u zelf geen SSCC Labels op voorraad of geen mogelijkheid om deze te printen? Labelflex helpt u graag bij het inprinten van de SSCC labels met onze inprint-sevice!

Voordelen van SSCC Labels

1. Verminderen van chauffeurswachttijden.
2. Optimaliseren van goederenstroom: ontvangst, opslag, orderverzameling en verzending.
3. Tracking en tracing van goederen.
4. Verbeteren van de crossdock-efficiëntie.
5. Optimaliseren van voorraadregistratie bij leveranciers.

Bestel uw SSCC Labels bij Labelflex

Labelflex produceert in grote oplages SSCC Labels in verschillende materiaalsoorten. Het meest gebruikelijke is thermisch materiaal in combinatie met een sterk permanente belijming. De labels zijn uiteraard ook met  andere materiaal soorten te bestellen zoals standaard papier of kunststof. Het standaard formaat voor dit label is 148 x 210, een A5 formaat.