De Beverspijken 5b, 5221 EE 's-Hertogenbosch

Thermische Labels

Labelflex produceert hoogwaardige thermische labels met een warmtegevoelige coating, die uitsluitend bedrukt kunnen worden met een direct thermische printer. Deze labelprinter verwarmt de bovenste laag van het thermische etiket, waardoor de afdruk wordt geactiveerd en een heldere bedrukking ontstaat op het label. Dit innovatieve bedrukkingssysteem elimineert de noodzaak voor inkt of transferfolie. Binnen ons assortiment bieden we twee varianten van thermische labels: Thermo Eco en Thermo Top.

Bestel uw thermische labels bij Labelflex!

Het thermisch papier wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld kassabonnen en verzend labels in zakelijke omgevingen. Wanneer thermisch papier wordt verhit zoals bij het gebruik van een thermische labelprinter, ontstaat er een afdruk zonder dat er inkt nodig is. Dit maakt het efficiënt en kostenbesparend voor bedrijven die veel labels printen.

-Thermo Eco
Deze labels zijn bedoeld om informatie, zoals barcodes en variabele gegevens, tijdelijk leesbaar te maken en zijn ideaal voor snel bewegende producten, zoals in de groente- en fruitsector, verzendetiketten en in de bloemensector, waar goederen snel bij eindgebruikers terechtkomen. Ze worden meestal ingezet in droge en relatief schone omgevingen, maar bieden geen extra bescherming tegen UV-licht, vocht en vetten.

-Thermo Top
Dit materiaal is bestemd voor situaties waarin de informatie op het etiket langdurig leesbaar en identificeerbaar moet blijven, vooral in toepassingen met een langere product omloop, zoals in de vlees- en vissector. Deze etiketten zijn voorzien van extra beschermende lagen aan de boven- en onderzijde, waardoor ze bestand zijn tegen UV-licht, vocht, vetten, olie en alcohol

Thermische kunststof labels

Er bestaan diverse opties met betrekking tot thermische labels.
Naast papieren labels zijn er ook thermische labels van kunststof beschikbaar, met een speciale toplaag. Deze kunststof labels zijn bestand tegen scheuren en kunnen moeiteloos worden bedrukt met een direct thermische printer. Labelflex heeft altijd standaard thermisch materiaal op voorraad. Of u nu behoefte hebt aan een kleine hoeveelheid of een grote bulk, de labels zijn eenvoudig te bestellen.

Het verschil van Thermisch en niet Thermisch

Een thermisch etiket is voorzien van een toplaag die reageert op warmte, terwijl een niet-thermisch label deze toplaag mist. Bij het gebruik van niet-thermische labels is inkt of printlint vereist om de gewenste bedrukking te realiseren. Het is belangrijk op te merken dat thermische etiketten na verloop van tijd kunnen vervagen, terwijl niet-thermische etiketten langer leesbaar blijven en zelfs bestand kunnen zijn tegen krassen.