De Beverspijken 5b, 5221 EE 's-Hertogenbosch

Transparante Labels

Transparante labels vinden voornamelijk hun toepassing op transparante oppervlakken, vooral bij producten als flessen, cosmetica en items die verpakt zijn in folie. Deze labels behouden de zichtbaarheid van het product, waardoor consumenten het gevoel hebben dat er geen label aanwezig is.

Materiaal opties

Er diverse materiaalopties beschikbaar binnen transparante labels, met de keuze tussen PP of PE met een matte of glanzende afwerking. Beide zijn bestemd tegen water en olie. De front materialen zijn te bestellen in combinatie met diverse lijm soorten.

De materiaalkeuze is afhankelijk van het product of verpakking waar het label voor bestemd is. Het belangrijkste verschil tussen PE (polyethyleen) en PP (polypropyleen) is dat PE-labels over het algemeen flexibeler en duurzamer zijn, terwijl PP-labels een hogere weerstand tegen chemicaliën en hogere temperaturen bieden, waardoor ze geschikter zijn voor specifieke industriële toepassingen. 

Bij het afdrukken van transparante labels moet u rekening houden met de aanwezigheid van een zwarte markering (blackmark) aan de achterzijde van het schudvel (backing). Dit is essentieel omdat de sensor van een labelprinter of etiketteerlijn een detectiepunt nodig heeft om het begin en het einde van het etiket te identificeren.

Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van de juiste combinatie die specifiek aan uw toepassing voldoet. De transparante labels worden geleverd op rol en kunnen zowel handmatig als via etiketteermachines worden aangebracht op uw product of verpakking.

Voordelen van Transparante Labels

1. Veelzijdigheid: Transparante labels hebben een minimalistische uitstraling en passen goed bij diverse verpakkingen en oppervlakken zonder afbreuk te doen aan het ontwerp of de kleuren van het product.
2. Onopvallende branding: Ze laten producten en verpakkingen doorschijnen, wat een subtiele en elegante branding mogelijk maakt zonder de volledige aandacht van het product af te leiden.
3. Praktische toepassingen: Transparante labels zijn handig voor producten waarbij de informatie op de verpakking leesbaar moet blijven terwijl het product zichtbaar is, zoals voedingsmiddelen, cosmetica en flessen met vloeistoffen.
4. Waterbestendigheid: Veel transparante labels zijn waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op producten die in aanraking komen met vocht of water.
5. Duurzaamheid: Ze kunnen vaak bestand zijn tegen schuren, scheuren en vervagen, waardoor ze langdurig en aantrekkelijk blijven.
6. Creatieve toepassingen: Transparante labels zijn ideaal voor speciale ontwerpen, zoals etiketten die de contouren van een product volgen of die worden gebruikt op gekleurde of complex gevormde verpakkingen.
7. Consumentenvoorkeur: Consumenten waarderen vaak de transparantie van labels omdat ze gemakkelijk kunnen zien wat er in een verpakking zit, wat het vertrouwen in het product kan vergroten.
8. Milieuvriendelijkheid: Sommige transparante labelmaterialen zijn milieuvriendelijk en kunnen worden gerecycled, wat past bij duurzaamheidsinitiatieven.

Bestel uw transparante labels bij Labelflex!

Labelflex produceert in grote oplages transparante labels, verkrijgbaar in diverse formaten en bedrukkingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met onze experts voor persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan!