De Beverspijken 5b, 5221 EE 's-Hertogenbosch

Materiaalkeuze

De keuze van het juiste materiaal voor labels is van cruciaal belang. Het materiaal beïnvloedt de duurzaamheid, leesbaarheid en effectiviteit van het label in verschillende omgevingen. De verkeerde materiaalkeuze kan leiden tot vervaging, loslaten of onleesbare informatie, wat de functionaliteit van het label aantast. Daarom is het essentieel om zorgvuldig te overwegen welk materiaal het beste past bij de beoogde toepassing om de gewenste resultaten te bereiken.

Lees hier onder verder. 

Papiersoorten

Papier

Ongecoat papier ( Vellum )

Dit papier vertoont gelijkenissen met conventioneel A4-papier. De meerwaarde van dit papier ligt in de kostenefficiëntie ten opzichte van gecoat papier. De afdrukkwaliteit is enigszins minder doordat inkt op vellum papier de neiging heeft om weg te vloeien. Indien functionaliteit prioriteit heeft boven visuele uitstraling, biedt dit vaak een uitstekende keuze.

Gecoat papier ( MC Coated )

Gecoat papier is bedekt met een dunne laag die zorgt voor betere afdrukresultaten. Dit verklaard het minimale prijsverschil t.o.v. Vellum-papier. Vanwege een professionele, licht glanzende uitstraling wordt MC-papier vaak gebruikt voor digitale afdrukken.

Thermisch papier

Thermisch papier is een speciaal type papier dat reageert op warmte en kent twee varianten; Thermo Eco en Thermo Top. Het papier wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld kassabonnen en verzend labels in zakelijke omgevingen. Wanneer thermisch papier wordt verhit zoals bij het gebruik van een thermische labelprinter, ontstaat er een afdruk zonder dat er inkt nodig is. Dit maakt het efficiënt en kostenbesparend voor bedrijven die veel labels printen.

-Thermo Eco
Deze labels zijn bedoeld om informatie, zoals barcodes en variabele gegevens, tijdelijk leesbaar te maken en zijn ideaal voor snel bewegende producten, zoals in de groente- en fruitsector, verzendetiketten en in de bloemensector, waar goederen snel bij eindgebruikers terechtkomen. Ze worden meestal ingezet in droge en relatief schone omgevingen, maar bieden geen extra bescherming tegen UV-licht, vocht en vetten.

-Thermo Top
Dit materiaal is bestemd voor situaties waarin de informatie op het etiket langdurig leesbaar en identificeerbaar moet blijven, vooral in toepassingen met een langere product omloop, zoals in de vlees- en vissector. Deze etiketten zijn voorzien van extra beschermende lagen aan de boven- en onderzijde, waardoor ze bestand zijn tegen UV-licht, vocht, vetten, olie en alcohol

Kunststof

Kunststof labels zijn geschikt voor situaties waarin de informatie langdurig leesbaar moet blijven en worden vaak toegepast in sectoren met een langere productomloop. Deze labels hebben extra beschermende eigenschappen tegen UV-licht, vocht, vetten, olie en alcohol. Vooral in industrieën zoals vlees en vis worden ze gebruikt, vaak met speciale kleefstoffen voor diepvries- of koeltoepassingen.

Polypropyleen ( PP )

Dit materiaal heeft de eigenschap bestand te zijn tegen oliën, vocht, water en diverse chemicaliën. Bovendien vertoont het een hoge weerstand tegen krassen en behoudt het zijn kleur langdurig, zelfs bij uiteenlopende temperaturen, variërend van ongeveer -30 graden Celsius tot +80 graden Celsius. Een opvallend voordeel van dit materiaal is de scherpe kleurweergave en de prachtige glans, wat het uitermate geschikt maakt voor het creëren van hoogwaardige uitstraling!

Polyetheen ( PE )

Polyethyleen etiketten blinken uit in sterkte en duurzaamheid. Ze bieden een ongekende weerstand tegen externe factoren zoals UV-licht, vervuiling, hoge temperaturen en extreme kou. Door de flexibiliteit en rekbaarheid van polyethyleen zijn deze etiketten uitermate geschikt voor toepassingen veel verschillende oppervlakten.

polyethyleentereftalaat ( PET )

PET-Labels zijn uitzonderlijk bestand tegen extreme temperaturen. In tegenstelling tot PP, dat doorgaans een bereik heeft van ongeveer -30 graden Celsius tot +80 graden Celsius, kan PET temperaturen aan van maar liefst -40 graden Celsius tot ongeveer +220 graden Celsius. Bovendien is PET in staat om zeer dun te worden vervaardigd zonder gemakkelijk te scheuren, wat het duurzamer maakt. Het belangrijkste nadeel van PET is echter dat het over het algemeen prijziger is dan PP en PE-labels.

Lijmsoorten

Permanent

Onze permanente belijming biedt een betrouwbare hechting die langdurig standhoudt en kan worden ingezet in de meeste toepassingen, zowel op basis van acryl als hotmelt. 

Extra permanent

Extra permanente belijming wordt ingezet in koel toepassingen en bij ruwe ondergronden. Door de sterke hechting zijn de labels nagenoeg niet te verwijderen zonder residu achter te laten op de oppervlakte.

Diepvries

Diepvries lijm is voor toepassingen in koude omgevingen zoals vriezers en koelkasten. Ze bieden weerstand tegen de extreme lage temperaturen en vochtigheidsniveaus die doorgaans in dergelijke omgevingen voorkomen. 

Afwasbaar

Afwasbare lijm is een essentieel onderdeel van de voedingsindustrie.
Met name in situaties waarin producten hergebruikt worden zoals bijvoorbeeld kratten, trays, fusten en emmers. Na het grondig reinigen door middel van een spoel- of afwasmachine zijn er geen papier of lijmresten te vinden op de producten en kan het product opnieuw gelabeld worden.

Afneembaar

Afneembare lijm wordt ingezet bij producten waarvan het label verwijderbaar moet zijn zonder dat het schade aanricht op het product. 

Bandenlijm

Bandenlijm wordt ingezet voor rubberen oppervlakken. Het zorgt ervoor dat de labels goed hechten op banden en bestemd zijn tegen de omstandigheden waarmee banden worden geconfronteerd, zoals hitte, kou, vocht en slijtage.